back search

hantsweb

Sustainability

Ashburton Court Refurbishment

Ashburton Court before start of refurbishment

The project to refurbish Ashburton Court demonstrates the County Council’s support for transforming a poor quality and energy inefficient 1960’s office building into a modern 21st Century building containing a new working environment for around 1100 staff.  Right from its launch, one of the principal aims of the refurbishment was to reduce the energy consumption (and therefore the ‘carbon footprint’) by at least 50% on a like-for-like floor area basis.  There was also a range of other sustainable initiatives incorporated into the design and the following initiatives and actions were taken:

Ashburton Court part way through refurbishment

The project will be completed and occupied in the Summer of 2009 and a programme of monitoring and feedback is planned to ensure that the design targets established are met and that learning is shared with both Hampshire staff and also other authorities who are benefiting from the experience in undertaking similar projects to rationalise and improve their built estate.

The project will achieve the government's 2050 target for carbon reduction well ahead of time.

 

In this section…